Om mig

Kultúrica står på tre ben – journalistik- pedagogik – musik. Min vackra logoype är gjort av tecknaren Susanne Fredelius i Stockholm. Den symboliserar sambandet mellan språk och musik. Två mänskliga nycklar! 

Jag har lång erfarenhet av textproduktion, kursledning, föreläsningar. .

I min ryggsäck finns också en gedigen erfarenhet av att arrangera konserter och utbildningar – och att själv stå på scen som talare och sångerska. Jag är även bekväm med att axla rollen som konferencier, har en lång praktik inom konferenser, festivaler, konserter, kulturkvällar mm

Varje uppdrag ser jag som ett förtroende. Praktik och teori måste gå hand i hand. De olika utbildningar – som jag bit för bit fått ta del av under livets lopp – är jag tacksam för. Jag vill utveckla min kunskap så länge jag lever.

Livet är spännande. Varje möte med människor är en gåva. Den person jag är idag är ett resultat av alla de möten med människor som jag fått förmånen att uppleva och lära av. Jag har bott i Uppsala, Lund, Helsingborg, Stockholm, Skellefteå – och därmed också sett olika delar av vårt avlånga, vackra land !

CV i korthet:

UTBILDNINGAR

Fil mag-examen, 4 år ( Ämnen: media-kommunikationsvetenskap, etnologi, musiketnologi, musik-och hälso-pedagogik, idéhistoria).

Pedagogisk grundutbildning, fritidspedagog-examen, 2 år.

Kortare kurser: 

Svenska som andra språk för lärare, pedagogik, 10 poäng.

Retorik, föreläsningar, Academicum.

Poppius journalistskola, inriktning fackpress, en termin, Stockholm.

Berättarkonst för scen, en serie helgkurser – (Västerbottensteatern, Skellefteå och Umeå.)

Att skriva manus för scen & film, en serie helgkurser, (Författarcentrum och Medlefors folkhögskola. Skellefteå och Umeå.)

Manusskrivande för scen, kortkurs, (arrangör: Uppsala stadsteater)

Kurs i skapande dramatik,en termin, folkhögskolan Sundsgården, Helsingborg (med praktik, offentliga föreställningar – gatutetaer och program i kyrkor).

Estetprogram på Vårdinge folkhögskola (målning, teckning, skulptur, texil).

Konstskola: KV.S KONST, en kursverksamheten vid Lunds universitet , en termin, (målning och skulptur).

Reklamskola: Dekoration och grafisk from: Skandek, en termin,  Malmö.

Specialintressen / frågor som engagerar mig:

Kulturhistoria och etnologi med fokus på personforskning.

Sambandet mellan hälsa, kultur och musik.

Barn och unga med särskilda behov,  strategier för hälsa.

Äldre ( årsrika / livserfarna) med särskilda behov och funktionshinder, kulturbehov och livskvalitet, attityder och hur samhällets vård kan bli bättre och mer värdig.

Samhällets attityder och bemötande av missbrukare och människor med psykiskt ohälsa eller funktionsvariationer. Positiva erfarenheter och överlevares och anhörigas berättelser.

Kulturmöten, dialog mellan människor med olika kulturer & religioner